Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 3 2 0 1 6
2 Jitex BK 1 1 0 0 3
3 Ytterby IS 1 0 0 1 0
4 Tölö FF 1 0 0 1 0

Match

Hönö/Björkö

4 - 1
Heden 3 konstgräs
17 oktober 2013
19:00

Tölö FF

Referat

Referat: Hönö/Björkö - Tölö FF

Sanktan-semi och för många av tjejerna hade dagen varit nervös, trots att de fick ett SMS igår kväll som sa: "Från det att ni vaknar imorgon - BARA POSITIVA TANKAR! Ta med glädjen från slutet av kvarten. Det är inte många tjejer som får spela Sanktan-semi!"

Till semin kom vi med Johanna skadad och Emma krasslig och fortfarande lite dimmig i efterdyningarna av feber. MEN - de var där och stöttade laget vid kanten - underbart att se! Efter senaste matchen kände vi mycket väl till Tölö FF:s nr 12 och farligheten i kontringarna, men med lite specialbevakning på henne så kände vi att det skulle lösa sig.

Matchen började i högt tempo och redan i andra anfallet som Ellen startar på högerkanten (vilken löpning hon gör!), så kommer en passning snett inåt bakåt som Tilda snappar upp och trycker in i bortre burgaveln kliniskt. Jubel, glädje och PRECIS den start vi önskade oss.

Men det ska sägas på en gång: Tölö gör en riktigt bra första halvlek. De stressar, pressar och vänder från försvar till anfall blixtsnabbt. Djupledsbollarna till 12:an kommer mer och mer frekvent, men oftast har vi bra koll på det i backlinjen. Den korta planen gör också att många kontringar rinner över sidlinjen både för oss och Tölö. Efter utspark och en olycklig nicktouch av en vit spelare så friställs 12:an lite oturligt. Hilda rusar ut, men kommer tyvärr en hundradel för sent och touchar benen på den grönsvarta sprintern och domaren blåser straff. Där var vi på väg att plita ner ett streck i Tölös kolumn också, men Hilda plockar den med en benparad och på returen är Andborn där och trycker bort bollen.

Kvitteringen kommer istället på en av femtioelva frisparkar som domaren hittar mot oss på vår egen planhalva i första halvlek. En del av dem är helt korrekta, men en del är i mitt partiska tycke bara ett resultat av en närkamp med ett givande och ett tagande från båda håll. Det är ett långskott där jag tror Hilda blir lite ställd för att man tror att det ska toucha på någon i högen av spelare framför mål, men den går rakt igenom och borrar sig in i bortre hörnet istället.

Men förutom de fasta situationerna så är det inte så mycket farligheter. Någon ytterligare bananboll som letar sig fram till gasellerna på topp, men som Hilda lyckas rusa ut och avvärja tillsammans med backarna. Och bollinnehavet är väldigt mycket vårt. Hade det funnits en sådan där snygg skylt som man ser på Champions League-matcher och som visar dagens statistik så hade det kanske inte varit Tysklandssiffror på bollinnehavet, men kanske åtminstone Holland-klass.

I halvlek pratar vi bara om att om vi fortsätter tugga på med vårt spel, rullar boll och framförallt avslutar i box så kommer målen trilla in så småningom. Inledningen av andra blir ändå lite nervig. Under hela matchen har vi gjort en positionsförändring på Andborn för att stötta upp i den farliga ytan mellan backlinje och mittfält. För ett tag så känns det som att vi har tappat initiativet i matchen, just på grund av att mittfältet hamnar på mellanhand, och taktiskt är vi på väg att byta uppställning igen.

Men då kommer det förlösande 2-1 på en hörna som slås in i främre ytan på straffområdet och trycks in i bortre burgaveln av Ellen (?). Vackert, effektivt och sååååå skööööönt!. Efter vårt andra mål skulle jag säga att det inte är mycket snack om saken. Tölö faller längre och längre ner mot sitt straffområde, deras toppar blir isolerade och får inte så mycket att jobba med. Istället börjar vi rulla boll, som vi brukar göra på 1 och 2 tillslag. Avslutningarna i straffområdet sitter också där. Lisa får trycka in en från nära håll, och sedan kommer Alexandra (som nästan alltid brukar göra mål i viktiga matcher) och placerar in den nära stolpen.

Fyra olika målskyttar tyder på bra bredd, men det roligast är ändå att vi äntligen har hittat tillbaka till vårt spel igen. Sista 20 såg MYCKET bättre ut än det gjort på mycket länge och första halvlek var bara ett steg på den vägen. Nu är det en formkurva som pekar uppåt igen. GÖTT MOS!

Innan vi började vår match så såg vi Älvisarna förlora en gastkramande straffläggning mot Jitex med 5-6. Nu är det bara finalen kvar av utomhussäsongen 2013. Och det jag skrev på SMS igår gäller ännu så mycket mer på lördag - Det är ännu färre tjejer som får chans att spela en Sanktan-final! Och nu kommer ni dessutom få spela två på raken. Den här gången har vi dessutom allt att vinna. Som den gode Mourinho hade sagt: Det är Jitex som är favoriten. De har ju 4 poäng mot oss i år och vi bara 1. Ingen press - bara glädje och njuta av stunden!

TACK till klacken idag också! Förstod att det fanns kaka och kaffe som värmde vid kanten. På lördag 12:10 parkerar ni er på Valhallas läktare för andra året i rad, men innan det samlar vi tjejerna på ComHem för lite Gothia-uppladdning som varit så lyckosam tidigare. 10:00 har vi sagt att vi samlar tjejerna där för lite förstärkt frukost innan vi går ner i samlad tropp till Valhalla. Det ska bli gött! Mer info kommer inom kort...

Njut och gör som jag: Somna med ett leende på läpparna!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexandra Hultsbo 1 0 0 0 0 0
Alva Wiseman 1 0 0 0 0 0
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Edwin Rothman 1 0 0 0 0 0
Elin Johansson 1 0 0 0 0 0
Elin Torgersson 1 0 0 0 0 0
Emma Lysell 1 0 0 0 0 0
Hilda Karlsson 1 0 0 0 0 0
Ida Olsson 1 0 0 0 0 0
Johanna Tisell 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Julia Andborn 1 0 0 0 0 0
Lisa Palm 1 0 0 0 0 0
Stella Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Tilda Andreasson 1 0 0 0 0 0
Victoria Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng